DECERNAREA MARELUI PREMIU ”PATRIOTFEST” 2017


CONFERIREA TITLULUI DE DOCTOR
ÎN ȘTIINȚE INGINEREȘTI

Susținerea publică a tezei de doctorat, 9 decembrie 2016

           

CAFENEAUA COMPLEXITĂȚII


Inteligențele fractale, schimbarea de paradigmă în evaluarea psihologică;

 Cafeneaua complexității, 2. decembrie 2013, București, Regie, Club 24

Într-o societate modernă, bazată pe cunoaștere, evaluarea abilităților și aptitudinilor reale ale copiilor și adolescenților, ale persoanelor tinere, în general, devine o adevărată provocare. Darurile native, inteligența strălucită, aptitudinile extreme legate de noile tehnologii, posibilitățile globale, ultrarapide ale mijloacelor de informare, etc., necesită schimbarea de paradigmă în evaluarea psihologică.

Pentru identificarea profilului de personalitate sunt utilizate metode clasice de investigare sau metode şi aparatură electronică specializată. Metodele clasice prezintă dezavantajul participării îndelungate a subiectului la procesul de evaluare, instalarea în timp a stării de oboseală, rezerva de subiectivitate pe care o pot induce rutina, prin posibilitatea de memorare pregătitoare a soluţiilor la teste repetate, neatenţia care nu poate califica cu certitudine faptul că o persoană are un anumit tip de profil de personalitate, dar și subiectivitatea autorului testului de evaluare, care limitează la nivelul indicatorului său de inteligenţă, baremul până la care testul aplicat poate releva inteligenţa persoanei investigate.

Există însă posibilitatea utilizării unui echipament neinvaziv pentru stabilirea rapidă a profilului psihologic. Acesta determină caracteristicile psihologice prin corelarea lor cu semnalele fiziologice măsurabile. Principiul de funcționare este corespondența dintre anumite caracteristici psihologice și neurosemnalele obținute ca răspuns electrodermal prin stimulare fazică la nivelul palmelor. Există cercetări inițiate în acest domeniu cu scopul de a stabili conexiunile ce pot fi făcute între aspectele fiziologice și cele de natură psihologică, (de ex. relația dintre creșterea ritmului cardiac, sau a nivelului secreției glandelor ecrine și o emoție provocată, etc., utilizată în cazul poligrafului).

Posibilitatea de a investiga profund personalitatea umană, aplicând sistemului psihofiziologic modele avansate de cunoaștere, referitoare la pattern-ul cognitiv și aplicațiile de performanță ale acestuia în câmpul de cunoaștere, respectiv la integrarea inteligențelor multiple în evenimentul de cunoaștere, reprezintă o mare șansă în procesul educațional, cel al auto-evaluării și dezvoltării personale.

Inteligente...multe inteligente fractale!...


Raspunzand la intrebari.


O evaluare live, transmisa pe net.


UNIV. ”TITU MAIORESCU”


    Conferința Internațională ”Education and Creativity for a Knowledge based Society”, 

                     Universitatea ”Titu Maiorescu”,București, 21-23 noiembrie, 2013.

Vorbind despre pattern-ul cognitiv.

Un gest aproape scolaresc la cei 51 de ani, nu?...Asta am invatat-o de la fiica mea, Alina-Maria care se fotografia de fiecare data  cu diploma si  cununita...Tocmai primisem diploma cu premiul I la sectiunea Psihometrie a Conferintei...


PREZENTAREA SISTEMULUI DE EVALUARE PSIHOLOGICĂ


Prezentarea Sistemului BioSpecter cu ocazia lansării companiei RomWings


O ocazie cu totul specială ca Sistemul BioSpecter să fie prezentat în fața celor mai importanți specialiști din aviație. Unul cu totul special, Gen.Mr(r).Dr.Ing. Dumitru Prunariu, care, onorand  prezidiul, m-a onorat și pe mine cu o deosebită atenție.

O mare onoare a fost  sa raspund unui numar coplesitor de intrebari pe care invitatii, impresionati de inventia mea, au tinut sa mi le adreseze. 


ACADEMIA TEHNICĂ MILITARĂ

      Conferința Națională ”Sisteme energetice și balistice” 

          București, 19-20 septembrie, 2013.


Standul pentru experimentul de crossing: BioSpecter - EpocPrezentand procedeul de neurostimulare fazica.Prof. Dr. Ing. Titi Paraschiv inmanandu-mi Diploma de Excelenta.

                                                     

SEMINAR ȘTIINȚIFIC
Iași, 2010

După evenimentul acesta de la Iasi, un ziar local a tinut sa-mi ia un interviu. El a aparut la ziua online sub titlul: 


Un inginer fizician din Bucuresti a inventat detectorul de ipocrizie


De Dana Conerth pe 2 iunie 2010 11:37


Un inginer fizician din Bucuresti sustine ca a inventat un sistem minune. Mai exact, un aparat cat palma si un soft de calculator va pot face un profil al personalitatii in cel mult cinci minute. Sistemul este in curs de brevetare. Dumitru Grigore spune ca ideea i-a venit după ce s-a retras din politică, satul de minciuna si ipocrizie.“Pana in 1995 am fost intr-un partid politic. Insa mi-am dat seama ca nu mai pot lucra intr-un mediu in care exista atata minciuna si ipocrizie. In 1995, cand am iesit total din politica, am zis sa fac un aparat care sa masoare ipocrizia, si cea a politicienilor, precum si pe cea a oricarui om. Nu doar oamenii politici sunt ipocriti”, a explicat Dumitru Grigore motivul pentru care a facut un astfel de sistem de evaluare a personalitatii, potrivit www.7est.ro

Aparatul este format dintr-o unitate de scanare si un soft specializat. In cinci minute, informatiile sunt procesate si astfel puteti obtine afla nivelul de inteligenta, inteligenta emotionala, coeficientul de performanta sportiva sau indicele de caracter, in functie de vulnerabilitatile persoanei.


Dumitru Grigore spune ca un astfel de sistem nu poate fi utlizat de oricine. Ar fi de folos in cabinetele de psihoterapie, unde informatiile oferite de Biospecter pot ajuta, alaturi de alte teste clasice, la identificarea tipului de personalitate al unei persoane. Mai poate fi folosit de companiile de recrutare a fortei de munca, dar si in scoli, unde sistemul a fost deja folosit pentru identificarea copiilor supradotati.  


ACADEMIA OAMENILOR DE ȘTIINȚĂ
Sesiunea de toamnă, Vatra Dornei, 2009

In cadrul acestei Sesiuni Stiintifice am vorbit pentru prima oara despre Indicele de Transcendenta (indicatorul de sacralitate sau inteligenta spirituala). Pentru ca, fizician fiind vorbeam despre aspecte imposibil de masurat  din perspectiva fizicii moderne, dar si din punct de vedere teologic, de neadmis,  am realizat primul experiment public pentru a inlatura orice nedumerire. Rezultatele au incantat atat de mult pe cei 64 de distinsi academicieni, incat au dorit fiecare, apoi o evaluare a acestui indicator. Retin in mod special cat de incantata a fost de ceea ce am prezentat, distinsa doamna academician Marioara Godeanu.

 
SIMPOZIONUL INTERNAȚIONAL DE PSIHOLOGIE
 București, 2008

Prima iesire publica cu Sistemul BioSpecter. Pentru ca efectuam evaluari gratuite, am avut aproximativ 400 de persoane evaluate la stand in cele trei zile de simpozion.